Suffolk, en herlig sauerase....

På Skuterud er ca. 119 vinterfora søyer og 8 kjekke værer. På våren, mars/april, kommer det lam, og da blir det plutselig nesten 300 suffolk.
Mange av lammene er helt svarte, men ulla blir hvit etterhvert.
Søyene er veldig gode mødre, de passer godt på lammene sine og de fleste prater mye med dem. Dette gjør at lammene kjenner stemmen til mamma ute og i flokk blant flere. Lammene hopper og spretter, det er artig å se, men man undres alltid på hvordan de "spinkle" beina kan klare de akrobatiske sprangene.
Alle har jo hver sin personlighet, og noen er veldig glad i kos, andre ikke, de følger godt med og er mye smartere enn det vi tror!
Hele sommeren går de på skauen, men de kjenner stemmene våre og kommer gjerne når vi roper. De små er gjerne litt skye i begynnelsen, men ser jo at vi ikke er farlige. De går godt sammen med kuene, og koser seg med masse mat.
Om høsten er det hjem, men de er jo ute. Da kommer gjerne den litt mer triste delen, levering av de man ikke skal ha. 
De som blir igjen får da vaksine, blir klippet og stelt med og går da ute til midt i oktober og begynnelsen av november. Da slippes værene sammen med søyene og nye lam skal lages.
Vel, det var litt om suffolk-sauen hos oss.
Skriv gjerne en hilsen i gjesteboka, det setter vi alle pris på🙂

Kommentarer

23.07.2013 11:09

May Britt Michelsen

Hei og god sommer. Trives veldig med sau fra dere. Søyer og kåraværlam ar det fortsatt bra hos oss. Nå er det blitt en fin flokk. Ønsker oss et nytt kåra værlam

07.04.2013 14:21

Mette M

Flott side. Har selv begynt å gå over litt fra Suffolk fra NKS så blir spennende å se forskjell og om jeg blir nok overbevist til å skifte ut hele flokken