Dag for dag fra fødsel til "ut i verden"

28 desember 2010

Freden har senket seg, året 2010 er på vei over i historien og nytt år kommer.


GODT  NYTT  ÅR !


Heretter finner du alt som skjer med valper m.m. under "Hva skjer'a"
Håper på mange fine historier i 2011, nå er de snart ett halvt år!

22 desember 2010

Jonna og MacGyver ønsker alle utflytta barn og søsken en riktig GOD JUL !

Så håper vi alle har det bra og ikke forspiser seg i jula og at det snart kommer noen rapporterGOD JUL !🙃🙂🙃🙂🙃🙂🙃🙂🙃🙂😀

17 desember 2010

Dette bildet er tatt 14 august, har vært "glemt" på et kamera som ikke er i bruk lenger.... helt greit å bruke en stein som hodepute og "gjemme" seg bak.....
Det var da de kun var ute på dagtid🙂

Vel.... savner "rapporter" ble ikke den store responsen på forrige spørsmål, men det er jo julestri for de fleste, og da med valp, så kan den by på utfordringer.

Falck vokser, iallefall i bredden.... nei.... feil sagt, brystkassa hans er stor, han trimmer masse og har flotte muskler i bakdelen, men er i grunnen snill som bare det.
Det er vanligvis også MacGyver, men akk..... nå går han snart ut av seg sjøl.
I overkant av 5 måneder og helt på "tryne" pga. mamma Jonna's løpetid, phuuu
Vel tre uker med det der..... kan bli sprø av mindre!!!
Ingen av de vil ha mat, men så får de ett røsk og spiser opp.... men MacGyver har liksom ikke tid....han sutrer og biter og er helt sprø, så neste løpetid.... vel, innen da må noe gjøres eller en av dem flyttes på. Ellers er han en god gutt.

Har fått noen bilder av Falck, men med ny tlf. er ikke alt på skinner skal nok få lasta de inn etterhvert.....

Ha fremdeles en god førjulstid🙃

12 desember 2010

MacGyver ser liten ut her, men....
Tenk det, nå er det over 5 mnd. siden de ble født... ok valpe-eiere, savner litt rapporter🙃

Falck og MacGyver har begge mista alle fire hjørnetenna.... nye er i farta, men takk og pris, de er ikke slik sylskarpe.

MacGyver har respekt for vedovnen, han har brent seg litt, mens Falck derimot, han legger seg omtrent innunder. Helge trodde han ville bli kokt, men neida....
De er alle så like, men likevel veldig forskjellig og hver og en har jo sin personlighet.
Så.... kom igjen.... noen fler som har spist opp julepynt ??

MacGyver har begynt med tannpuss, iallefall 2 ganger i uka selv om han gnager bein.
Bruker bare vann, og han liker det faktisk. Klipping av klør går også ganske bra, litt vrient noen ganger da han også skal hjelpe til.... men ørerens er ikke gøy ei heller børsting, men det går seg vel til😲


Onsdag 8 desember 2010

På bilde ser vi Denzel som "liten", fikk et nytt, men fikk ikke lasta inn. Denzel har flytta, og vi håper han vil trives der han nå er. Han har blitt stor, er snill og grei og lærenem, så da går vel det greit.

Ellers for egen del så er "helvetesuka" over..... slitsomt å være skuespiller

Fikk noen meld fra Falck da, han hadde vært i stua og "ordna" julepynten.... hmmm...
Trude, matmor, ble ikke helt fornøyd da. MacGyver har ikke rørt noe ennå, men har veldig lyst på ett par nisser.....
Mer gledelig var det at i løpet av uka forsvant 4 sylskarpe hjørnetenner!!!
Jippi.... det er godt de er borte for makan til syler..... grøss.....
Ellers så ble han veid her om dagen... 20,5.... merker han er tung i full fart, kjenner det i leggen/kneet. Falck er nå i overkant av 22.
Boyers er jo en stor gutt, så de har å slekte på.

Nytt kennelnavn er godkjent hos FCI, Belgia, gjenstår her hjemme, så ber om  tålmodighet vedr. papirene ennå litt🙃

Gradene er slemme om dagen, ligger på minus 20 og ned.... grøsskaldt...

Første adventsøndag 28 november 2010

MacGyver fikk nisselua tidlig iår....🙃

Her snør det bortover, surt og kaldt, revyøvelse omtrent på fulltid, så data får være data noen dager Uka vi går inn i blir helvetesuka.... øvelse mandag og tirsdag, generalprøve onsdag.... grøss... forestilling hver kveld resten av uka Da er vi "død" søndag kveld etter ni, men også ferdig for iår!
MacGyver har vært med, først veldig skeptisk til alle menneskene, men fant ut at de var helt ok, og ble nesten bortskjemt...🙃 Men uka som kommer må han nok ha "barnepike" hjemme her, så August har den jobben og da blir han slett ikke mindre bortskjemt.
Jonna derimot, hun trives best inne nå, er snøtt ute en gang i døgnet... hun er noe merkelig akkurat der, men..... litt tur blir det jo.

Så... enn så lenge, God Adventstid🙂

24 november 2010

Sånn ca. 7 minus og nordavind fra alle kanter.... brrrr.... kaldt, det syntes også MacGyver. Han var kjapp til å gjøre det han skulle og løp bort til trappa igjen...
men akk for en "gal" matmor han har, vi måtte da være litt ute når vi først hadde kledd på oss såååå mye.

Falck er også ute i all slags vær på bildet er han ganske våt, men det er vel resten av "gjengen" også, ute uansett vær...🙃

Vi ble vekket ved tre-tida i natt, tror det var en rev som bråka rett utenfor vindu.
Jonna sov så tungt at det gikk litt tid før reaksjon kom, men da ble det stille ute  så var det å få det stille inne også, tror de begge bjeffa og knurra i søvne, men MacGyver  ble temmelig grov i målet.... Det dyret tør nok ikke gå der flere ganger.

Idag skulle vi gå i bånd, sist gikk det kjempefint, men idag....😥 var nok MacGyver i vil ikke humør, men han gikk veldig fint uten leiebånd så.... hadde faktisk vært mer ok om han kunne gå løs og virkelig høre. Merker at han blir mer og mer opptatt av forskjellig ute, men han kommer, det var den trassalderen da😀

Ellers er det snø og som sagt, surt og kaldt, hører gjerne fra dere

21 november 2010

Se så godt Falck synes i mørket. En slik vest til hund er en real investering og en sikker en. Selv om vi har vest langs de mørke veiene eller i skauen og har hunden i bånd, skal vi huske at vi aldri har så kort bånd at hunden ikke kan gjøre ett lite step ut fra sida vår og mange biler er veldig nær. Hundene er utrolig mørke og blir som skygger om kvelden, så bruk vest. En slik vest er også fin i skauen, spesielt nå da det er jakt rundt omkring, da blir den ikke tatt for å være hare eller annet småvilt/fugl.
Det er jo utrolig hva øyet til en jeger ser🙃

MacGyver har nå opplevd at bål er farlig. Han ble gudskjelov bare varm, men....
Nysgjerrighet, mye skepsis var nok årsaken til at han ikke brant seg skikkelig. Aner ikke hvor mange ganger vi snakka til han, men det var den trassalderen da..... og pølser er jo veldig godt da.... Ikke alt kan læres den harde vei.

Hvordan er det med alle? Trass m.m. skrev litt sist om trass - tips, men det er ikke alltid det funker. Vil gjerne høre..... 😀

Uansett.... ha en flott søndag🙂

Mandag 15 november 2010

MacGyver koser seg med snø. Det er ikke mye, men holder til å rase rundt i🙂

Det var den trassalderen da..... noen er greie, får liksom ikke den virkelige trassen, mens andre tester ut det meste.
MacGyver har mer eller mindre funnet ut at det ikke nytter,  men.... prøver seg ennå litt
Lille Dina, hun stikker av, opp til nabo'n der er det hest og gjess, høre.... nei, ikke på det øret. Så fikk hun hundegård, det ble jammer og graving og hyl....huff...

Tips: Det er grusomt å høre ei bikkje som står konstant å bjeffer, MEN.... gi ikke etter! Ta ikke bikkja ut når den bjeffer!

MacGyver er til tider direkte slem mot mamma Jonna, hun tar ikke igjen... det er jo sønn hennes, men han herjer så innmari og blir så gira at vi må gripe inn, da er det rett i buret for den unge mann. De første gangene var det en intenst bjeffing, grusomt, det var tross alt inne, men så lenge han bjeffer så får han værsågod sitte der. Han ga seg, og da var "premien" åpen dør.
Vannflaska hjalp også, men ikke alle reagerer på den.

Det finnes noe som heter bjeffebånd, men det er altfor dyrt. Er du kjapp med flaska så fungerer det utmerket. Hjelper ikke rent vann, stikk innom apotek eller helsekost og kjøp Sitronella. Den lukter sterkt og det er kun en dråpe eller max 2 du skal ha i vannet. Reaksjon med engang og den dufta, da bør det bli slutt på bjeffing. I de bjeffebåndene er det sitronella, så bare man er kjapp nok går det.

Når det gjelder dette med at de "stikker av" så er det bl.a. litt av kjedsomhet og trass. Langline og go'bit sammen med tid og tålmodighet, men det er jo ikke alltid man har den tida, så en hundegård er topp, men husk da også at det kan bli kjedelig. Så langline må til da på en tur, da blir innkalling bedre etterhvert.
Det nytter ikke å løpe etter, da er det jo gøy. Dumt å bli sint også, da stresser man gjerne litt og bikkjene merker det og blir mer oppspilte. Ikke lett det der!
Noen ganger kan de jo erte en stein på seg.....

Jonna ha stukket av noe nå, vil ikke komme, så da snur vi å går en annen vei. Litt verre er det med de "små. MacGyver er flink der, han stikker ikke, vel.... iallefall ikke ennå🙃

Så tilslutt, hjerneaktivitet.... gjem go'bit/mat og få de til å søke, det er slett ikke mye som skal til før de er slitene, kvarters tid... prøv.

13 november 2010

Tenk det... MacGyver har endelig forstått at sofa ikke skal leikes i😀

Nå er det snø, kram og våt snø, og begge to koser seg er helt sprø etter snøball og synes det er helt topp. "Tjukka" Jonna trenger jo absolutt trim, hun er rett og slett feit! Men hjelper det? Jammen er det vanskelig å slanke hund, vi får se åssen det går.

Tankevirksomhet.... det er slitsomt det. Har ett "brett" med hull til go'bit eller mat også skal lokket skyves opp. Vel.... tok ikke så lange tida før MacGyver skjønte det opplegget, men litt tenking må han. Så har vi begynt å gjemme go'bit og han søker veldig, skikkelig stolt da når han finner det.
Det beste ved det er at han blir faktisk sliten.... he he🙃 fred å ro i heimen da.

Falck spiller terning, ja, det er mye man kan finne på for de store småtassene er slett ikke dumme!

9 november 2010

Snuse, grave og undersøke..... det er vel ingen unntak vil vi tro.
MacGyver graver og vi vet at Falck graver, så.....
Igår kveld var MacGyver sånn stor mega dust og virkelig slem! Jammen godt Helge minnet meg på ett triks, vannflaske! Spayflaske med vann, det er tingen. MacGyver fikk noe bortimot sjokk.... og ble veeeldig snill, nå er det nok at vi griper etter flaska, 😀he he.

De store "småtassene" gjør mye rart. Falck sier ifra ved å banke på mat eller vannkopp når han enten er sulten eller tørst. Han banker på koppen med labben, MacGyver derimot, han er lik sin pappa, nærmest uler ved siden av tom kopp.
Falck går også å henter Helge eller Trude ved å bruke beinet som en krok, "Kom her, skal vise dere noe".... Akkurat det der er veldig artig og han har funnet på det helt sjøl. MacGyver bruker stemmen.... han "skravler" masse..... Skulle nok lært det språket der🙃
Ordet NEI, ble nesten navn en stund, og tro det eller ei... de skjønner ordet veldig godt, men blir det respektert? Vel.... nei.
Så å knurre, det er da mer effektivt - helt klart.
Når vi knurrer, da blir det slutt på biting og sånn, men har lagt merke til at når mamma Jonna knurrer, da blåser MacGyver det en lang marsj så hun må bli sinna, da skjønner han alvoret. Vi gleder oss veldig til nye tenner, tror nok Jonna vil ha stor glede da for nå er øra hennes snart perforert.

Vel.... hvordan oppfører de andre "trolla" seg? Trassalder rett rundt hjørnet, kan bli ganske tøft.... husk sprayflaske med vann!

Mandag 8 november 2010

Her er "Kompis" i sitt nye hjem. Har nevnt tidligere at Armani har flytta og fått nytt navn. Fine bilder har vi fått🙃 artig. Kompis har også blitt stor, og han ser virkelig ut til å trives🙂 Pål Christian er riktignok i militæret, men godt å ha "besteforeldre" da.
Flere bilder i album.

Falck har møtt en "venn" - en engelsk setter, og den er 2 år, men Falck veier nesten like mye som den🙃 så Falck følte seg temmelig "overlegen" i leke-kampen. Gøy var det.... og det har alle godt av å møte andre hunder, sosiel trening😀

MacGyver møtte kuer på lørdag, det var ingen god opplevelse, de sparka.... Det er jo mange kuer hjemme her, men de er så vant til hunder og det er ingen reaksjon der, men det var det nå. Han likte det slett ikke, men det var ingen som traff han da.
Vi var en tur oppe på fjellet, men akk.... ingen fugl der. MacGyver synes det var topp likevel, han kunne virkelig løpe laaangt og se oss likevel. Hans oppførsel står ikke helt til navnet, han er noe pingle til tider iallefall på nye ting.

Nok en flott dag, kos dere, snart kommer snøen for alvor.

6 november 2010

MacGyver i buret i bilen, han ville slett ikke ut, sliten og sola varmet godt, så her ville han ligge! Han kom da ut etterhvert....
Fikk koselig hilsen fra Selma, ja tenk dere, 4 måneder har "barna" blitt, og den store trassalder nærmer seg.....
Får stadig meldinger fra Falck, det er skikkelig gøy, og nå veier han godt over 17kg. Lurer på hvor stor den gutten blir? Falck er mye på tur, og han har blitt sterk. Helge fortalte at Falck var grei med han.... men testa stadig Trude, men.... i siste meld fra Falck så forteller han at nå har han funnet ut hvem som er sjef, det er Trude iallefall mellom henne og Falck. Trude hadde vist han hvem som var hva, Falck gravde nemlig opp ca. 4 meter nyplanta blomsterløk, hmmm.... det var vel på tide han fant ut at matmor Trude også kan bli sint. Jaja.... Falck ble skamfull og han måtte i dusjen, noe han ikke er såååå glad i, men lærer han?

Plen hjemme her på nordsida, vel.... plen og plen.... men det er grønt da.... det litt langt der kan man si, klippet ikke i høst og MacGyver er rene gressklipperen, problemet er at røttene dras opp også, så våren vil vise hva som er igjen🙃
På skauen graver MacGyver opp røtter og det som er, kanskje dumt å la han få lov, men håper at han skal forstå forskjell på skauen og hjemme.... hmmmm??
Disse store småtassene har mye rart for seg, det er helt sikkert.
MacGyver veien nå i overkant av 16 kg, og han "skravler" noe veldig, blir mer og mer lik sin pappa der.
Strålende vær..... skauen lokker, så ha en flott lørdag😀

 

Mandag 1 november 2010

Gosj.... MacGyver har "slukna" det tok ca. to minutter, så var det full fart
 igjen  AD/HD pluss resten av alfabetet.... det er han krabaten her ja....!!
Men utrolig nok så begynner han å gå pent i bånd, men tror aldri han klarer å gjøre fra seg i bånd, det er slett ikke bare å sette seg nei, rundt og rundt for tilslutt rygge litt, da først kan han gjøre fra seg. Merkelig.... andre med snål oppførsel??🙃
Idag har han spist godt, og vi har hatt "skjønnhetspleie" med kamp, hurra.... jeg vant, ikke MacGyver! Klippe klør, børstes, sjekke tenner og ører.... sikkert ikke noe gøy, men sånn er det bare! Endte med en go'bit da😀
Nå er det ro.... tja en times tid kanskje... så er det siste tur ut og deretter nesten ta livet av mamma Jonna, hun har dog begynt å ta skikkelig igjen, så er det natta.
Nå da vi stilte klokka fikk vi jo en hel time ekstra liksom.... Åååå så godt, men akk....
i hodet til MacGyver var klokka halv åtte den og opp og ut skulle han, selv om klokka  bare var halv sju... frustrert.... JA!
Jaja... det er vel sånn med småtasser.......

27 oktober 2010

MacGyver synes det er glatt, det regner isbiter, så jo... det er glatt
Uansett, Falck måtte også ut på tur.... nye bilder i boka hans 😉

Armani har flytta til Sandefjord og fått nytt navn, nå skal han hete "Kompis".
Pål Christian heter den nye eieren og han tar masse bilder. Håper etterhvert vi
får noen av dem🙂 og håper Kompis nå får det bra. Kompis har også blitt stor, nærmer seg 15 kg, og Fargo, der lurte de på om det var riktig, han er også blitt veldig stor, men det er faktisk sånn og de er ekte GS 😀

22 oktober 2010

Så har valpenes første møte med snø skjedd.... Dette er Falck, han var litt usikker på hva dette var, sjekk bildeboka hans.
Igår kveld kom snøen hit, MacGyver skjønte ikke noe, han fikk helt dilla
På terrassen ble han som "Bambi på isen" der var det glatt, og ute på plen, der raste
han rundt helt tullete, men det var skummelt å tisse på snøen. Han ville nesten ikke inn når han først ble kjent med dette nye hvite som dalte ned.
Det er nok mange rare oppførsler nå om dagen når snøen kommer, så fortell.....
Selv om MacGyver etterhvert synes det var ok, så var det nok litt skummelt også, samt kaldt og vått.....

Idag skinner sola og snøen varer nok ikke.... God helg!

19 oktober 2010

Her er Denzel, han har blitt stor, snart 12 kg og har nå fullført ett valpekurs, blitt flink gutt. Flere bilder i album. Denzel koser seg på hytta og hjemme og vokser.
Det er som Lise sier, valpekurs eller "dressur-kurs" er kjekt for både hund og eier.
Vi lærer mye, og hundene lærer, samt at det er utrolig greit å få den sosiale treningen. Denzel skal til utlandet en tur og får rabies vaksine.... kjekt det, da kan han være med 🙃

MacGyver har begynt turn.... han stuper kråke i sofa'n, står på hodet og gjør masse rart egentlig, men akkurat nå er han innesperret.... holdt sånn spetakkel med Jonna at det var til å bli sprø av! Nå går vi bare å venter på at elgjakta skal være over, de må da snart ha skutt ferdig..... slik at all energi kan løpes vekk i skauen.
Takk og pris, mildt er det ennå, vil ikke ha snø.... altfor tidlig.

Nye bilder av Falck i bildeboka hans😀

Noen som vet om noen som vil ha valp?
"Armani" skal selges/omplasseres, ta isåfall kontakt 🤨
Står også under kjøp/salg.

Mandag 18 oktober 2010

Hallo dere.....
Shiba ser du på bilde, det er fordi jeg glemte å fortelle at Shiba har egen seter!
Tenk det a dere.... det må være deilig å kunne dra dit, åhhh.....!
Løpe rundt på setervollen og ha det helt på g....
Har egentelig setervoll jeg også, men ikke er det hus der og den er veldig grodd igjen, selv om "fatter'n" snakker om at den skal renskes og kanskje sette opp ei hytte, trur det ikke før jeg ser det....
Vel.... det skulle liksom være fint vær idag da.... "mutter'n" snakka om skautur, for det er mandag og de sprø elgjegerene er visst ikke i skauen idag, de er farlige, skyter på alt som leer seg..... men akk.... vær er vær og selv om det ikke regner nå, så er det like før. "Mutter'n" var litt glad da hun så at det var mange varmegrader, sier hun ikke vil ha snø ennå, har noe med dekk og bil og sånn.....
Jaja, jeg får terrorisere mamma Jonna litt, ha det!

Hilsen MacGyver

Søndag 17 oktober 2010

Hei på dere, alle søsken..... orker ikke skrive alle navn, men på bilde ser dere Shiba, hun elsker å gå skautur, hvem gjør ikke det? Shiba har også blitt stor, over 11 kg., også jakter og fanger lemmen.....
Nå har jeg, MacGyver, overtatt data'n! Tenkte jeg skulle fortelle litt om dagene mine. Mamma Jonna bor jo her, tror hun er sjef.... men nei, det er meg! Jeg tar henne hver dag, skikkelig, hun knurrer litt, men da drar jeg i øret hennes og da blir hun spak. Øra hennes henger jo der og ser jo bare gøy ut. Vi får go'bit eller gnagebein når "mutter'n" nesten får dilla, virker sånn.... da er vi rolig. Skauen er alright, men mamma Jonna stikker av. Her om dagen skulle jeg bli med, løp veldig fort, så bråsnudde mamma og løp andre veien, jeg ante ikke hvor jeg var, bare skog.
Ble litt fortvila, det var litt skummelt og det begynte å bli mørkt, så jeg ula litt jeg, da hørte jeg "mutter'n".... så godt! Hørte folka snakka etterpå om at mamma Jonna er sjalu.... hmmmm... hva er det? Ellers om dagen så må jeg trene, gjør dere?
Da må jeg ha sånt dumt bånd, også må jeg liksom gå på plass ved siden av beinet til "mutter'n".... kjedelig! Godt det ikke er lenge av gangen. Sitte pent må jeg også, lurer på hvorfor, men da fikk jeg høre at det gjør flinke hunder, og jeg skal bli flink og stor hund! Da må jeg vel det da..... Idag ble det tatt bilder, skulle ha i albumet, bilde av meg, Falck og Shiba. Håper de andre sender bilder også. På plen ute er det sånn hvitt i graset, det er kaldt, men så fortalte Falck at det var nesten snø.... rim, fordi det var kuldegrader, hmmm... kommer det mer sånn tro?
Idag har det blåst veldig og jeg skvetter når de store lønnebladene kommer seilende, kjempestore..... Om kvelden når det er helt mørkt, da er det skummelt synes jeg, men "mutter'n" sier jeg blir vant til det, så da så....
Nei, nå gidder ikke jeg skrive mer.... Håper alle har det bra også var det en ting da.... Shiba subber med bakbeina når hun kjeder seg. Hakke tid til det jeg.....

Hilsen MacGyver

13 oktober 2010

Her er "Tuva" på tur i Vassfaret.

Ellers har Falck fått egen bildebok med tekst. Det er veldig artig å følge valpene, og Falck, via Helge og Trude er kjempeflinke til å sende sms og bilder!
Falck går på kurs, han må lære masse, og var nesten oppgitt, men som den tøffing han er, så klarer han det utmerket! MacGyver er ikke på kurs, men vi har begynt å trene, han synes det er litt slitsomt og litt gøy, og best av alt er vel at mamma Jonna da må være hjemme.

Var hos dyrlegen igår, da traff vi en engelsk setter, han var like gammel omtrent, og da gjorde det ikke noe om vi måtte vente en stund. De lekte helt utmerket. Flere voksne hunder var også der, men de fikk ikke være helt med.
Så var det vaksine og chip, da er det unnagjort.

Godt ikke Jonna var med igår, vi kjørte kanner med diesel. Det vi ikke visste var at den ene kanna lakk veldig, oversvømmelse med diesel bak i bilen, men ikke buret  til MacGyver, men selvsagt måtte han en tur under traktoren, så alt stinker diesel.

Lørdag 9 oktober 2010

Falck skal ut på kveldstur. Dette bildet får en til å tenke litt.... det er mørkt om kvelden, og Gordon Setter er stort sett veeeldig mørk..... ser du den i mørket?
En slik vest som Falck her har er veldig kjekk og en god investering hvis man går på vei med biltrafikk. Trygghet, hunder kan komme seg løs, så tenk refleks i mørket🙃

Ellers er det rolig her, MacGyver prøver så godt han kan å ta liv av sin mamma Jonna, men har foreløpig ikke klart det. Ute er han ganske flink blitt, skal prøve etterhvert å finne et valpekurs, han trenger sosial trening. Veldig mye skummelt ute og MacGyver står neppe til sitt navn da han er litt "pingle".....

Så en opplysning. Papirene fra  NKK kommer, de skal vi her sende ut, men pga. en endring må vi vente litt, så smør dere med tålmodighet og ta kontakt hvis dere lurer på noe.

Søndag 3 oktober 2010

En litt misfornøyd og nybadet Falck....🙃
Tenk det, der driver Falck og rydder og ordner med matmors flotte blomsterbed, han virkelig jobber med det, også må han bade!... Ja, det var fælt altså! vått var det!

Skulle til tider ha øyne i nakken når det gjelder slike småtasser, det er helt sikkert!
Trodde liksom MacGyver skulle bli "fotomodell", men akk.... han sitter ikke stille så lenge! Til og med når han spiser, han går tur med en munnfull mat.... hmmmm...

Så har MacLaren flytta for godt, han har også bytta navn, og heter nå Oliver og bor i Skotselva, ikke så langt unna, så de kommer nok til å møtes endel, MacGyver og Oliver.🙂

Sånn ellers ett spørsmål:
Falck "subber" bakbeina når han går, spesielt inn på parkettgulv, noen andre???
Jonna "subber" bakbeina ute på asfalten, klarer liksom ikke løfte opp.... MacGyver vet vi ikke, har ikke sett noe....

Idag regner det, skikkelig uggent ute og Jonna koser seg i sofa'n, ett sted MacGyver også har funnet at han klarer komme oppi, men han ville ut.
Javel.... står ett bur med pute i under tak på terassen, der har han lagt seg
Snodig type.

God søndag, ta bilder og send 🙃

29 september 2010

Selma sover... akkurat som mamma - Falck og faktisk MacGyver, flere?

Sjekk album, nye fine bilder.... klikk på bilde, da blir de større og får med tekst...

Søndag 26 september 2010

Hysj.... Falck sover..... hmmmm... lurer på om dette er en helt vanlig sovestilling, det er jo som å se Jonna, iallefall i sofa'n 😮

Så har den siste jenta flytta, navnet ble Tuva og hun bor nå i Lier. Ikke blitt helt kjent ennå, så hun trives best i buret sitt, men bare vent.....
Det skulle kommet en og sett på en av gutta som er igjen, men akk.... det dukka ikke opp noen, så MacGyver og broder er på terassen. Har vel da vurdert det slik at det blir MacGyver og MacLaren. Skal nå prøve.... å trene litt med bånd på begge, må nok ta en og en, men..... Idag er det ok vær, så da er de ute.

Fikk bilde av Selma på hennes første fjelltur, se album.

Ellers skal det tas bilder av "røverene" ute, men det er ikke lett, de er helt kokko....
Jonna tør ikke gå ut dit, de overfaller henne.... pingle-jenta😀

Falck har vært hos dyrlegen, det gikk kjempebra, han fortalte at han ikke skrek og ikke ble redd, det er flott. Han er da fullt vaksinert og han har fått chip.
Ja, det blir vel MacGyver og MacLaren sin tur også. MacLaren er større enn MacGyver, han skravler noe forferdelig og er utrolig lik "pappa". Får vel veie de hos dyrlegen noe som kan bli spennende.
22 september 2010 og onsdag

Dette er Mero, han har bytta navn og heter nå Armani, Anna som han her er sammen med, synes Armani var mye finere navn, så da blir det det! De bor i Drammen og koser seg sammen🙂

Fargo trives i sitt nye hjem, bilder i album.

Shiba i Rendalen vokser også, hun legger på seg nesten 100gr. om dagen. Flotte nye bilder i albumet. Shiba har begynt på valpekurs, det går kjempefint og hun går fint i bånd. De har vært på kurs kun 2 ganger og har igjen 6 ganger. Blir gøy å følge med der.

Falck er mye på tur, fikk fint bilde av han helt ytterst ute i havgapet. Han har lært mye, sitter, går inn i buret når de andre skal spise eller når han skal kose seg med noe godt. Han er flink på tur og veldig lærenem gutt, artig.
Fikk også nå et bilde av Falck der han tydligvis ligger og sover, utrolig lik sin mamma,
ligger på ryggen med beina opp.... (har ikke lasta ned ennå).
Falck veier nå 10 kg, så han blir stor!

Savner fra dere andre da, send "historier" og gjerne bilder.

Så var det hjemme her.....
Mente det var mye jobb med 11, men akk.... en er mer enn nok!
Fredag etter at Fargo hadde reist torsdag kveld, flytta 2 opp til gården. MacGyver
ble her, det er den hannen med mye hvitt i brystet.
Han er også årsak til lite skriverier i det siste....
Jonna fikk jo nesten "anfall" da en av "trolla" plutselig kom inn, huset er jo hennes
enemerker også kommer det en som biter i puppen hennes, knurr.....
Godt han er liten, sofa'n ble Jonna's redning. En liten villmann har overtatt huset.
Ja, han regjerer, men er ganske flink også.
Halsbånd klør, men blir godtatt og skulle jo tro at han alltid har gått i bånd....
Akkurat rett ut ved døra tør vi ikke annet enn bånd på.
Tok en tur på skauen da, biltur går greit. Jonna.... vel, hun forsvant veldig fort, så
vi lot henne løpe. Slapp jo derfor MacGyver også, men han er jo nesten farlig, går helt i beina på oss, så det gikk jo bra. Mye nytt, kanskje skummelt, og snuse på.
Kommer bilder etterhvert, problemet er at han skal ha kamera, helt umulig å ta bilder hvis han ikke sover....
Mer oppdatering kommer, har funnet en genial løsning slik at det også blir litt
datatid.....

16 september 2010

Så flytta nok en "gutt" igår, han flytta til Oslo og fikk navnet Fargo.
Turen hjem gikk fint, han sov hele veien....
Så spørs det da om jenta flytter idag....

Fikk en sms her om dagen.... sitat:"Er ikke sikker på om det bare er Gordon Setter gener i Falck....." Vel, den starten, hmmm.... så leste vi videre: Han må ha gener fra ku, hai og litt teknisk fra lastebil..... 🙃
Måtte le.... Falck spiser gress som ei ku, det gjør også Jonna til tider.
Han spiser mat som en hai.... he he... tror nok fremdeles han må dele.... og han bæsjer ett lastebil-lass.... he he.... og han veier 8 kg. Stooor, stooor gutt har han blitt!😀 Han har også blitt flink, etter tur ute, setter han seg pent i yttergang for å få tørket bena. Det er virkelig gøy, tydlig at de lærer fort også.
Slike sms'er settes pris på, skikkelig artig! 🙂

Mer artigheter kommer håper vi, samt bilder.....


12 september 2010

Aner ikke hva Selma prøver å få tak i her, tror det er mat, men neppe noe som får stå i fred uten undersøkelse. Flere bilder av Selma i albumet, der er også nye bilder av Dina.
Koselig å få bilder. Ser jo at "rakkerene" har det fint og vokser😀

Jonna nekter å gå ut på terrassen, da setter hun bukkebein og gjemmer seg.
Skjønner det godt, tenna er sylskarpe

Igår regna det, da holder de seg i ro gjengen på terrassen, knuffer litt inne i "hula", men akk.... ved midnatt slutta regnet og det var ganske mildt, da ble det liv i leieren. Hmmmm... lurer på hva naboene tenkte, sånt spetakkel.... måtte ut å roe ned og bestikke dem med litt ekstra mat, da ble det stille etterhvert. Tispa som er her ennå, har en vanvittig fæl bjeffing, ganske høy, og hun bruker den så absolutt....
Godt det er opphold og bedre vær idag!

Så håper vi alle på en flott søndag, fortsett trening, glemte nesten det, men Dina har lært sitt å gi labb og trener på innkalling. Artig. Selma lærer vel av sin eldre kompis Julius..... 🙃 men husk: Ikke go'bit hver gang, det skal holde med ros også.

11 september 2010

Flyttinga må vente, samme må MacGyver's begynnende trening. Det kommer noen på onsdag, så får vi se da.....
Boyers er på jakt, og det har Akela vært også!
Akela er halvsøster til Jonna, de har samme mor, men Akela er også halvsøster til valpene, de har samme far! Komplisert!
Akela har vært på sin aller første jakt, 2 orrfugler..... flott🙃
Se eget album..... Inger Helen sendte bilder, gøy!
Og da når vi snakker om jakt, Falck viser meget bra tendenser..... selv om det foreløpig kun er småfugl på plenen. Spennende.....

Så får vi se frem til å høre fra dere andre....

9 september 2010

Falck har funnet sitt rette element, båt og sjø...🙂

Idag har terassen blitt spylt, det ble nesten resten av "gjengen" også
Neida... såååå ille var det ikke, de ble vasket med lunkent vann og klut.... noe frustrerte småtasser, likte ikke så veldig godt å bli våte, men likte veldig godt å bli tørket🙃 Raringer..... like godt å venne seg til vask først som sist, de trengte det også vanket det go'bit.... da var alt ok altså.
Go'bit er kjekt... rene bestikkelsen, må jo det iblant.

Idag eller imorgen, kommer veldig an på vær og halmkjøring.... flytter tre opp til   gården. MacGyver blir her og blir vel "fotomodell" etterhvert, nå skal det trenes!
Stakkars liten kropp.... men må jo begynne ett sted.
Så helgen skal mer eller mindre tilbringes i skauen, da kan Jonna også få utfolde seg.
Spennende....
Hvordan går treningen deres? Vil gjerne ha historier, får jo mange fra Falck, men hva  med dere andre?

8 september 2010

Her er Dina, hun okkuperer kleskurven... joda, den passer akkurat nå....
Ellers er det slett ikke sløvesen her, bare det at døgnet ikke har nok timer, phuuu..
Mero heter han som flytta til Drammen. Imorgen eller fredag flytter 3 opp til gården, pappa Boyers skal på jakt og "gjengen" overtar "gården" hans. Vesle jenta blir vel  henta snart, men som bønder flest er det litt vel travelt til valp akkurat nå.
Da skal lille Mac Gyver begynne å trene, men det spørs jo da hvordan "madam" Jonna vil ta det at en blir her.... vel, det går nok bra, nå har hun ikke vært ute hos de på lenge, så melk er det slutt på.
Fikk noen flotte bilder av Falck, han er ute i båt, og koser seg skikkelig😀
se album.

Nå skal resterende av sauer sankes felles, vi mangler noen, men der kan ikke Jonna være med, hun er livredd sauebjeller, aner ikke hvorfor, men da er bilen god å ha...
Ellers blir det nå fritt fram i skauen, så Jonna gleder seg, og det vil nok Mac Gyver gjøre etterhvert. Flott treningsplass iallefall.

3 september 2010

Falck sover middag med "far" de koser seg skikkelig. Falck har begynt å forstå navnet sitt, og han sitter pent og gir labb... artig!

Fikk også en herlig liten videosnutt av Shiba i skogen, den får vi ikke lastet ned, men
skal prøve en annen "vri" så får vi se. Artig var det, hun graver og ordner og løper
som et lyn...

En av de andre "gutta" som er igjen ennå, holdt på å virkelig få det tøft her om dagen, stakk hodet ut gjennom terasserekverket og der satt han, det gikk bra da, men nå er det dekket til, kunne gått fryktelig galt.
En reiser vel imorgen, vet ikke helt hvem blir spennende å se.

Jonna var på skauen igår, vet ikke om det var en liten "hevn" fordi hun er litt sjalu, 
men borte ble hun. Vel.... lærer etterhvert (iallefall jeg) og slutta med å rope på henne, da gikk det ikke lange tiden før en litt slukøra hund dukket opp rundt svingen, kikka litt, så oss, viste glede og kom som ei kule. Bra, effektivt å bare sette seg ned å vente! Sliten var hun så nå må vi bare fortsette å "trimme" dama begynner å bli rund..... får vel med en liten tass også etterhvert.

29 august 2010 - søndag

Igår kveld forsvant nok en gutt, ikke så langt da, bare til Drammen..... Han har ikke fått navn ennå, men det kommer😀

Tror nok de andre skjønner når en drar, blir litt pip så de må da få litt ekstra kos, men etterhvert er det full fart igjen.... Kan jo smelte når de skakker på hodet og kikker opp, snåle, men herlige.....

Regner med at alt er bra, været er ikke det, men akkurat der får ingen gjort noe.
Skulle gjerne hatt litt sol, tenkte plen hadde blitt fin tumleplass for de som er igjen, men nå er det bare vått.....


28 august 2010

Shiba som ordner med klesvask..... Ja, det er helt umulig å få gjort noe som helst med valp i huset.... Og det er sååå artig å få bilder!! Trenger fler🙃

Stakkars lille Falck, han fikk vepsestikk, da ble han helt slått ut, men takk og pris...
det gikk bra! Vepsen er skummel nå, så vær obs....

Ikke alle kan vente.... en hann blir henta idag, han skal til Drammen, så det er jo bare rett rundt hjørnet.
Så må vi begynne å trene litt sjøl også.... men har foreløpig navn problem
finner vel på noe etterhvert.....


26 august 2010 - torsdag

Hmmm... det været blir man ikke helt klok på.... Igår var det jo fint, det skulle ikke være det, men.... så begynte det å regne seint igår kveld. Ute var det heeelt stille, ikke hørte man noe, ikke så man noe eller noen.... Jaja, "hula" er jo faktisk helt tørr så de fikk være der. Idag morges derimot, pøsa det ned.... Stakk hodet såvidt ut av terassedøra og plystra, der kom de alle og inn gikk det. Jonna var helt toppers, hun hjalp til sååå bra. Dermed så var rasering av hus igang! Gosj
Så letna det noe, sola stakk frem  og da kom tanken, ut... ut....
Men som sagt, det været..... selv om sola stakk frem så regna det! Vel, de krymper vel ikke av litt vann, og inne hadde de egentlig vært flinke, bare tissa ikke noe mer, det synes vi var helt flott.😀 Det er ikke kaldt, så nå får de være ute noen timer i sol/regn eller hva man skal kalle det.

25 august 2010

Dette er Akela, halvsøster til Jonna, hun er ett drøyt år og har nå begynt å øve på  å gå med kløv, foreløpig fylt med litt avispapir. Bare tenk om ett års tid så kan "gjengen" også begynne med dette🙃

Vi ønsker oss bilder vi.....

Jonna er frustrert om dagen, hun er veldig glad i å være på terassen, men akk... den er opptatt, da kommer 5 krabater og klorer seg fast, ikke vil de høre heller.... selv om Jonna murrer, kan liksom ikke si knurrer det er feil ord egentlig. Så istedet tok vi en tur på skauen, gjett om hun ble glad, bare henne.... jippi.... 😀
Været har jo vært bedre enn ventet, så da måtte vi benytte det i aller høyeste grad.
Feilen var at fotoapp. lå igjen hjemme....

Nok en hann forsvinner snart, vesle vaff-vaff-knurr blir vel også henta snart, det minker sakte, men sikkert. 

Ellers er de fem som er igjen helt "sprø". De hopper og spretter, løper og leiker, også gjemmer de alt som er inne i "hula". Finner jo ikke noe igjen.... Hadde fylt opp vann, så ble halvannenliteren glemt igjen ute og den blåste ned på gulvet, da
vi sjekket var den sporløst borte, men neida.... helt innerst i "hula" lå den, hvordan de har fått inn den er spørsmålet, flaska er jo nesten like stor som  valpene..... Det er typer!

Tirsdag 24 august 2010

Nå har også den som har flytta til Rendalen fått navn, Shiba ble det 😀
På Skoppum har de valgt navnte Dina og i går  flytta det nok ei jente til Gvarv og hun fikk navnet Frøya. Da har alle som hittil har flytta, fått navn 🙃

Jonna er fornøyd nå, bare fem igjen, og mer oppmerksomhet til henne.... Det er jo
helt klart at valper er i fokus, men en stund hadde hun nok lyst til å flytte....  og da tror jeg hun hadde valgt Tromøya, de hadde med pølse til Jonna, gjett om hun var fornøyd! Nå blir det iallefall ikke så mye jobb med de små som faktisk begynner å bli store. Det regna fælt i natt, så tenkte de kunne komme inn litt på dagen..joda....
laaang  rekke bak, men så oppdaget de mamma, og da var det gjort. Sofaen ble Jonnas redning, måtte le, de ble jo aldeles forstyrra, men fikk så øye på aviser... fire i full fart over gulvet  for å rasere det som var, femtemann.... vel, han satt faktisk pent å så på....
Etter en stund inne slukna alle. Godt var det for vi måtte ut... nå er de ute igjen og været sånn "bob-bob" men det regner ikke. Mat er nok godt, men de kan jo ikke spise hele tiden... buksebein er også bedre enn alle leiker, hjælpes meg....
Godt man har noe som tåler en støyt.

22 august 2010 - søndag

Det minker.... 6 valper igjen nå.
Falck bor på Tromøya ved Arendal, Denzel har flytta til Kristiansand, Selma har flytta til Oslo. To som ennå ikke har fått navn har flytta til Skoppum og Rendalen. Spredd ganske så bra.
Oppfølging, JA! Bilder kommer og det skal bli utrolig artig å følge de der de er, kanskje vi må få til ett treff om ett års tid....🤩

Litt rart er det her, plutselig er det mye mindre å passe på, men for å være helt ærlig, litt godt også..... 😲
Nå må man bare satse på at de oppfører seg skikkelig så ikke de nye eiere blir lei seg, har sagt det, men..... Jonna går bare rundt og later som ikke noe, litt sur, det
er nemlig ikke hun som får all oppmerksomheten når det er noen her, men.... det går over. Tror faktisk hun blir mer fornøyd etterhvert, hun små-knurrer til de som er igjen, vil ikke ha de hengende lenger.

Nå får vi kose oss med de som fremdeles er her, blir nok ikke så lenge.... 🙃

21 august 2010

Førstemann ut.... Liten gutt har flytta, han har fått navnet Falck og han kommer til å bli veldig bortskjemt, men han oppfører seg ganske bra. Han undersøker og snuser rundt og får nesten lov å gjøre alt han vil😀 også sover han da...
Følte en trygghet der, blir nok en herlig gutt i et godt hjem!

Fikk forøvrig bilder av halvsøster til Jonna, Akela, de kommer i album til gordon.
Akela har blitt stor og trener med kløv samt skal prøve seg på jakt til høsten.
Artig å følge med de valpene som har flytta, kan jo ikke ha alt selv.

To til flytter idag, laaaangt..... men det kommer vi tilbake til. Nå har gjengen vekket
naboer og holdt leven siden klokka var seks på morran, så de rundt her blir nok fornøyd etterhvert som de forsvinner... Vel, litt må man da tåle???

19 august 2010

Kos er nødvendig selv for en liten "tøff" gutt....

Første biltur var igår, grua litt.... regna med hylekor, men akk.... var det i det hele tatt valper med? Hmmmm.... dumper, svinger m.m., ikke en lyd. Kikka bak i burene, joda.... der lå de og sov! Jaja, godt det da, så blir ikke det så veldig stort problem.
Veterinæren var veldig fornøyd, han sjekket hver og en, og alt var bra! Toppers!🙃
Så fikk de sprøyte, ikke et kny, og når vi kom hjem sov noen så godt at det nesten var fælt å vekke de, men da var det mat.... jippi, skal si alle våkna fort.
Så sovna de igjen.....

Tirsdag 17 august 2010

Kan sitte pent jeg.... må vel være teksten på dette bildet... Tror de er oppgitt over å ikke komme opp eller få det som er i hånda, da setter de seg og bare kikker...  Snakker man da, så skakker de på hodet og prøver å følge med, snåle... og hver og en har jo sin personlighet. Viltre er de, men veldig tillitsfulle. Okkupert hele terassen, men hva gjør vel det??
Til tider skulle man gjerne vært en blekksprut, tenker da på flere armer, spesielt når 11 små skal ha kos på engang....
Mat er godt, og vann smaker faktisk det også, og de vokser.... Noen tar det med ro og vet at deres tur kommer, andre er mer pågående... hmmmm... selv om forskjellen er vanskelig i utseende, så er ingen like.
Tenk, 6 uker... denne tida har bare flydd. De trives ute, det er sikkert, men måtte le
igår, ei hadde klart å komme seg inn, stengselet ved døra er ikke så solid, men Jonna reagerer når noen kommer inn, så Jonna ble da urolig.... skjønte jo at det var noe, og der lå en liten skapning som ei lita prinsesse og kikka ut på de andre som slett ikke hadde funnet ut hvordan dette gikk an.... Logra med den lille halen og var veldig kry der hun lå og slett ikke enig i at hun måtte ut igjen.... Ja, episoder er det nok av.....

Fredag 13 juli 2010

Jøye meg, nå er snart de "små" 6 uker og blitt noe bortimot "monstre".....
De har tilbragt sin første natt ute, men akk, det begynte å regne og da blir det så rått, selv om de slett ikke hadde vondt av det, men inn bar det....
Ble vekket av ett fryktelig kor, og igår var jo været bra, så ut med de igjen, det var
en merkelig opplevelse, iallefall 6 av valpene kunne rett og slett ikke gjøre fra seg inne, tisse... ja, men.... de måtte ut.... artig. Så prøvde vi igjen da å la de være der, men idag bare pøsa det ned, så nå har de okkupert store deler av gangen og selvsagt rommet sitt, krysser finga for bedre vær....
Snille er de og nå er det kun ei uke og vel det før de første drar, spennende, men også litt vemodig....
Det som vil bli spennende er oppfølginga, håper alle vil ha kontakt😀

9 august 2010

Med "små barn" har man egentlig ikke tid til dette, men....
Er veldig glad hver dag det er oppholdsvær... phuu.... å ha den gjengen inne
begynner å bli litt slitsomt, liten plass i forhold til ute, men det går....
Igår på dagen ble vi virkelig skremt, hørte veldig pip/skrik i lufta, satt ute så visste jo at det ikke var valpene, de fløy rundt omkring. Da ble det observert en stor fugl.
Javel ja, en musevåk! Den sirklet ganske høyt, men kom lavere i mindre sirkler og da den faktisk var under grantoppen, da synes vi den ble litt vel nær, så vi reiste oss opp, og godt var det, for da forsvant den med ett skrik.
Vet ikke, men valpene kan kanskje se ut som store rotter for slik en rovfugl,
grøss
Vet jo at det er ørn i området, men den har vi ikke sett nå..... Musevåk har jo også tilhold i nærheten, men ikke sett den sååå nær før.

Det er ikke rart Jonna får "henge pupper". Hun står, og valpene henger seg fast og suger melk, helt utrolig.... men flink er hun, og runde og gode er de.

Tida går fort, 20 august reiser førstemann, det er søren ikke lenge til.... idag er de allerede 5 uker... gurimalla altså.... hvor er dagene blitt av???

6 august 2010

Inatt opplevde "barna" sitt første kraftige uvær. Det hølja ned, det var en ting, men det lyna og smalt i ett sett en periode. Litt uro ble det pga lynet lyste så opp, men ellers holdt de seg rolig og sov videre, godt er det!
Jonna var mer forstyrra, men hun gikk ikke inn til de, så da gjorde ikke det noe.per
De vokser, ser nesten forskjell dag for dag....
Håper på litt tørk nå så de kan ut, mer artig da....

3 august 2010 - tirsdag

Hmmmm... Jonna trives liksom ikke på terassen om dagen... hun klarer ikke finne en egnet plass å legge seg, det kryr jo av barn der og så fort hun prøver er de over henne på et blunk....😲
Tror hun begynner å bli litt lei, men er fremdeles flink da😀
Lurer på om de kan kalles "Det skrikende/pipende kor"??
Merker liksom stillheten når mat er spist og roen senker seg.... phuu.... litt stund til
neste økt som igrunnen ble leke-økt før roen senket seg på nytt....
Strødde ut litt tørre små for-kuler, det var populært, men så jo hvem som var grådig der da.... Skal prøve å ta bilde når de spiser, det er en studie for seg sjøl, makan... noen er helt ørske, mens andre tar det helt med ro, det blir vel som alt annet i en søskenflokk, ingen er like.
Alle har det bra, legger på seg og ser ut som de trives, har lært de at når det plystres så betyr det "kom hit"... artig å se.

Mandag 2 august 2010

4 uker.... her er vi ute, godt det 😀

Herlige små knøtt, ikke lett å se hvem som er hvem.....

Fikk ny mark-kur igår og fysj og fy.... det var nok godt for dem, men man kan jo undre seg på hvor den marken kommer fra??? Jonna skal nå ha ny mark-kur også, og valpene igjen om 14 dager.

Ute idag, lett overskya, men ikke regn ennå, så da går det bra, stor plass å boltre seg på, en liten stund er det full fart, for så å krabbe inn i "hula" og sove litt....

Søndag 1 august 2010

Tenk, 1 august alt, imorgen mandag er valpene allerede 4 uker! Jøss... hvor har tida blitt av? 😮
Og tro det eller ei, de vokser.... faktisk blitt veldig fine og store....
Igår var de ute, hele terassen ble undersøkt, men litt usikre var de og vinden var kald, men noen timer ble det. Tenkte de skulle ut idag også, men det blåser så veldig samt regn kommer, så den drøyer vi, blir litt ekstra kos når de er inne....
De spiser godt, bløta kuler med cultura smaker nok godt😉 flinke til å bruke aviser
når de tisser også, men selvsagt blir teppe også vått, men vi har maaange!
Jonna er fremdeles flink, men slapper litt mer av.Fredag 30 juli 2010

Tenk det, nå blir de "små krapyla" snart 4 uker.... guri malla hvor har dagene blitt av?
Sirkus spetakkel eller noe må dette kalles, uansett om de sover eller ikke. Alle er ikke like aktive, fem skiller seg godt ut, mens to hyler mest og skal opp hele tida.
Fluer blir vaff-vaff på, men det gjør veggen også
De drømmer fælt noen av dem, en høres ut som den synger, he he.... en merkelig koselyd når den sover, helt utrolig.
Det er jo veldig artig å følge slike småtasser da, men når lungene testes, da er de ikke små!
Jonna begynner å bli lei, tassene har fått bittesmå sylskarpe tenner og Jonna får vondt i puppene, ikke lett det der.
Noen er flinke til å gå fra soveplassen og bort til avispapiret når de skal gjøre fra seg, mens fremdeles ett par - tre ikke skjønner det ennå, men det kommer.
Mat er godt, må nok passe på ett par stykker, de er skikkelig runde, lite bevegelse på de to, men alt endrer seg fort, så.....😀

Onsdag 28 juli 2010

Gosj som tida bare flyr..... onsdag alt, og her skulle det skrives hver dag... ha ha, det har det nok ikke blitt tid til.... Egentelig er det liv og røre i leieren på dette bilde, men akk.... det kommer ikke frem. Skulle lagt inn en liten video, men der ville ikke data'n være med. Skikkelig aktiv gjen, iallefall 10 av dem, den 11 sover.
Har hele tida trodd det var en liten gutt, men måtte sjekke, så er det ei stooor jente, blir jo det når det eneste er spise og sove....
igår var de ute, ikke helt fornøyd med det, men det er vel en tilvenning, tar de jo inn når kvelden kommer, men fluer er noe herk!!!
Jonna dro på tur helt alene igår, så sitt snitt og vips.... borte vekk.
Det ble ropt og plystra, men den snuppete bitchen kom ikke, 😠 vel, hun kom tilslutt, hadde funnet noe skikkelig godt tydligvis, for makan til lukt skal man lete lenge etter, så nå får hun arrest med bånd inntil vi kan dra på skauen.
Blir jo nesten "gass-forgiftet" , så det får hun slutte med nå.
Jaja, alle koser seg, nå, akkurat nå, er det stille, de er mette og sover.

25 juli 2010 - søndag

Godt at "tante" Mona kom på besøk, da ble det portrettfotografering.....
Ei herlig lita jente, men ei som også vet hva hun vil.... vaff - vaff... knurr.... så fort hun hører noe...
Tre uker imorgen, mandag. Nå kan vi snart ta imot flere besøk😀  ei uke til så....
De vokser, synet blir stadig bedre, hørsel likeså, noen er tidlig ute andre ligger litt etter....

24 juli 2010 - lørdag

Er litt sløv med bilder akkurat nå, men skal bli flinkere, for nå skjer det stadig noe.
Gosj for en gjeng.....
Jonna har vært helt ute av lage ett par dager, skikkelig lei og hadde nok vondt i magen. Ikke ville hun ha mat, kun vann, men det blir det ingen melk av.
Kokt usaltet ris eller makaroni, knust fiskebolle, det var kosten, men magen ble bedre og formen er nok igjen på topp og hun følger opp det minste pip.
Dog ble det tøffe tak, de 11 små skjønte jo slett ikke hvorfor mamma uteble, og de måtte få litt annen mat, noe som ikke falt helt i "god jord" for alle, sikkert ikke  lett å brått begynne å spise på en annen måte. Dag og natt gikk omtrent i ett.....
Skjønte igår at Jonna var bedre, satte derfor hele gjengen ut litt, men de likte det slett ikke, vinden var nok noe kald, så inn igjen bar det. Da ble det rolig.
Skulle så gjerne lagt ut alle de snåle lydene som kommer, det grnurker og bjeffes, piper og knurres. Bjeffinga er -"vaff-vaff" etterfulgt av grrrrrr..... så småsloss de og beina blir stødigere og stødigere. Slitsomt, men artig å følge med.
Virker ikke som om hørsel er helt "der" ennå, synet er nok også litt dårlig ennå, men det kommer seg.
Så slutt konklusjonen må bli: "Alt er bra med mor og barn!"

20 juli 2010

Tett - tett sover vi....

Alt er bra med mor og barn.

Det begynner å bli litt mer liv i gjengen, beina er ustø ennå, men det kommer seg.
Uteplassen er snart ferdig, men nå regner det, så.....

Snart kan de spise litt ekstra, da blir nok Jonna glad.
Tåteflaske er kjekt å ha, men stort sett så har Jonna klart det meste og det er godt.

Mark-kur er gitt.

Øyne mer og mer åpne, så er det vel hørsel som gradvis kommer på plass.
Ja, det er en livlig tid fremover

18 juli 2010

Noen er forsynt, andre slipper til, mat.... det er godt det😀

Hurra... idag begynner faktisk øynene å åpne seg, synet er nok ikke det beste ennå, men ett par dager til, så kan de nok se ganske bra.

Snakk om urolig gjeng. Trodde det var en av gutta som prata og styra fælt, men det er faktisk ei jente som er værst🙃 hun skravler uansett, merkelige lyder.

De står bedre på alle fire beina også nå, noe ustøe, men det kommer seg.
Dette kan virkelig bli livat og artig fremover, mangler ikke sysselsetting en periode.

Alt er som sagt bra med mor og barn🙂

15 juli 2010

Vi kalte dagboka dag for dag, men det vil bli veldig kjedelig å gjenta "Alt er bra".
Det er bra med alle🙃
Ennå skjer det ikke mye, jo.... de vokser, men ingen øyne ennå.
Utrolig mange rare lyder, litt vanskelig å beskrive det, men artig å høre.
Tror det stort sett er koselyder, når de er sultne, lyder det høyt!
Jonna har det også bra, hun sliter fremdeles litt med varmen, men det er sommer,
så der får ingen gjort noe, flink mamma er hun iallefall.🙃

13 juli 2010

Boyers Surprise.
Det er far til Jonna og bestefar til valpene.

En uke igår, og da sovna vesle knøttet for godt, snufs....
Det var nok ikke liv laga for den vesle skapningen der, hun var nesten halvparten
av de andre valpene og la liksom ikke på seg, så...... leit var det uansett!

Nå får de snart øyer... ser litt frem til det.

Jonna sliter litt, spesielt med varmen, alt er for varmt for henne, men hun er flink da, selv om hun peser i vei.

11 juli 2010

De spiser godt de små. Det vesle knøttet fikk en merkelig fasong når den var mett,
den blir tøffere og tøffere, så vi krysser finga litt til, men.....😀

Aldri hørt så masse rare lyder, men kos og da🙃
Det er vel derfor man lurer når det blir helt stille.

Ellers er alt bra!

10 juli

Du verden som tida flyr.
Valpene vokser og vesle knøttet blir tøffere og sterkere, er litt mer optimist nå🙃
Nå venter vi bare på at øyene skal åpne seg.
En ting er sikkert, det er ingen stille og rolig gjeng.
Igår utpå ettermiddagen ble det helt stille, det var så stille at det ble nesten skummelt, leeenge var det stille, men de sov hele gjengen samt mamma..... 😀
Godt det, da er de gode og mette og veldig fornøyde.

Idag er det klamt og varmt, Jonna er urolig, men det går nok bra....

9 juli

Alt er bra med mor og barn....
De vokser og er gode og runde.

8 juli

De vokser...😀
11 er gode og runde, mens 12mann er litt liten, men med en utrolig sugeevne!
Den begynner også å ta igjen litt nå med de "større", blir nok en liten fighter hvis alt går bra, noe vi selvsagt håper og tror🙃
Akkurat nå er det totalt stille, hmmm.... hvor lenge vare det da?
Det blir vel snart ei hel natt får man håpe, men i natt var Jonna urolig og da blir de små det også.

Det regner litt idag så temperaturen er noe kjøliger, noe Jonna setter pris på.

Alle de små hadde fått litt tillegg igår på flaske, det var igjen litt, og da kom Jonna,
hun skulle ha også, sutta på flaske som de små..... snodig dame, hun får jo litt ekstra på maten sin, men det er jo ikke det samme tydligvis.
Hun får det stort sett som hun vil, noe hun vet🤩

7 juli

En veldig sliten Jonna.. men bare sååååååå flink!
Stort sett er alle gode og runde, så Jonna har mat nok, men en liten en er ikke helt i 100 😥
Kjøpte derfor morsmelktillegg idag for å hjelpe til litt om dagen, da blir det mer ro om natta.
Det er en, den er skikkelig høylytt og uansett om den sover eller spiser kommer det masse rare lyder, snodig type🤩

Ellers er det rolig, Jonna synes det til tider er noe varmt, men da går vi ut en tur.

Når Jonna har vært ute, er det som regel helt stille når vi kommer inn, men du verden for et hylekor det blir da de merker "mamma" er tilbake, skulle tro de hadde
vært alene i evigheter.... Bra lunger kan man vel si de små har....

6 juli 2010

Jøss for ei natt..... men det roa seg etterhvert.
12 forskjellige personligheter😲 jaja, dette blir spennende.
En krabber rundt og rundt i kassa, vil liksom ikke roe ned, noen er veldig rolig... de spiser og sover, en "skravler" nesten hele tiden og en snorker, joda... her er det liv og røre. 🙃

Jonna er flink, men da hun ville legge seg i den vanlige senga si måtte det stoppes.
Valpene skulle hun ha med seg, men de hadde jo slett ikke fått plass der sammen med henne, selv om de er små.

Denne første uken er viktig, men tror nok det vil gå bra da Jonna er så flink samt at det virker som hun har mat til alle. Akkurat det med maten er jo en livsnødvendighet, håper vi slipper flaske.
Jonna har spist og vært ute samt drukket en mengde med vann... godt det for hun trenger styrke og energi. Hun er sliten nå, men det går nok over.5 juli 2010 - fødsel

Jonna skal ha valper, noe som vi hele tiden har fortalt her.
Bytta ut siden litt, det fordi valpene kommer..... nå.
Eller kom heter det vel da dette er skrevet i ettertid🤔
Jonna og Boyers har "stamtavlesider" og bilder av Jonna er det mange av, så her vil vi konsentrere oss om valpene og dagene deres.
Valper.... vel, personlig har jeg aldri hatt valpekull hjemme, har vært med på mange typer fødsel, men aldri hund. Snakk om hysterisk kvinnfolk! Tror Jonna lurte fælt, men takk og pris, August har jo masse erfaring og fikk roa meg ned, Jonna også....
Instinktet til dyra er jo forskjellig, og akkurat dette syntes jeg så brutalt ut da
Jonna tok den lille skrikende tingen i munn og vassa rundt i huset.... men akk, det bare er sånn de gjør.Jeg har lært en masse!🤭

Den først bare kom.... Ja, selv om Jonna hadde vært urolig fra søndag og lå i valpekassa, kom den bare.... Ikke ett kny fra Jonna, bare merklige pip som gjorde at jeg gikk inn. Valpen krabba og var nærmest full fart nesten med engang, gosj så aktiv.
Etter det så kom de litt etter litt for å ende på 12, vi tror det er 6 av hvert kjønn.
Jonna, utrolig flink!

En bildebok vil vise bildene og her hva som skjer.....

Kommentarer

05.11.2010 19:42

Selma

Selma hilser til alle sine søsken og gratulerer med 4 måneders dagen